Faglitteratur

Med dit eget faglitterære værk hjemme på hylden, kan du overstrege og lave notater som det passer dig og efterfølgende bruge det som dit eget personlige opslagsværk. Hvadenten det er til en uddannelse eller ren nysgerrighed og hyggeligt nørderi, så har vi lidt forskelligt på hylderne til dig.

Her på siden har vi et blandet udvalg af bøger og da vi hele tiden får nye ind samtidig med, at der hele tiden sælger ud af andre, så har vi valgt at samle faglitteratur under en bred vifte. Her finder du derfor et blandet udvalg af forskellige undergenre. Ligesom man inden for den skønlitterære genre har en del forskellige undergenre, såsom krimi, spænding osv. så findes der også en del undergenre inden for faglitteraturen. Det kan f.eks. være historiebøger, rejseguides, håndbøger osv. Her på siden findes disse bøger samlet under denne altomfavnende kategori.

Det er vigtigt at huske på, at vi som mennesker, samfund og verden hele tiden er i bevægelse og hele tiden bliver dygtigere og dermed klogere på mennesker, vores historie og ikke mindst på verden omkring os. Derfor kan et faglitterært værk pludselig vise sig at indeholde forkerte eller misvisende informationer. Dette betyder ikke, at forfatteren bevidst har forsøgt at snyde eller lyve, tværtimod. Forfatteren har blot gjort brug af den viden, der var tilgængelig, på dét tidspunkt værket blev lavet. Derfor kan der også være forskellige udgaver af opslagsværker, håndbøger osv. Det er alene et udtryk for, at vi bliver klogere.

Vi lærer, så længe vi lever og med et nyt faglitterært værk mellem hænderne, er du godt på vej til at lære noget nyt.

Her kan du finde bøger, der udmærker sig ved at beskæftige sig med et helt specielt emne, og på saglig vis belyser og uddanner læseren indenfor netop dét felt. Faglitteratur er ikke fiktion og intet er opdigtet ud af fri fantasi. Indholdet i de faglitterære værker er resultatet af forfatterens research af kendsgerninger, forskellige empiriske undersøgelser eller anden almen viden, der har rod i vores samfund og det virkelig liv.