Om os

Velkommen til BøgerMedMere

Jeg hedder Stig Pedersen og jeg står bag både denne side samt planteCenterFyn.dk.

Idéen til BøgerMedMere.dk opstod i sommeren 2020 og hjemmesiden blev lanceret allerede i november samme år. Da jeg først havde fået idéen til at lave denne hjemmeside, kunne jeg ikke lægge den fra mig igen. Som udgangspunkt var tanken at have noget til de mere stille måneder, men sidenhen blev det også en drivkraft at kunne bidrage positivt til bæredygtigheden og miljøet ved at sælge brugt.

Håbet med denne side er, at bøger, der alligevel bare står og samler støv, bliver givet videre og læseoplevelser bliver delt. Tanken er at selvom bogen er brugt, kan den godt gives videre, da fortællingen i den, ikke er blevet slidt. 

For at bidrage positivt til bæredgtigheden, vil jeg gerne støtte Plant et træ, der er en organisation, som blandt andet lærer den kommende generation at værne om vores miljø og som aktivt arbejder for at sikrer træer og skove i Danmark.

 

Lidt mere om tankerne bagved BøgerMedMere.dk

Når sidste side er læst, bogen er lukket og stillet tilbage på hylden, hvad sker der så med den?

Her hos BøgerMedMere ønsker jeg, at den brugte bog får mulighed for at leve et nyt kapitel. Lad bogen skifte hænder og lad den næste læser få glæde af fortællingen og opleve, hvad der sker i mødet mellem forfatterens ord og egen fantasi. For når den ene læser lukker bogen, er fortællingen slut, men når en ny læser åbner bogen for første gang, skabes fortællingen på ny. Personernes liv og færden udspiller sig nu på en anderledes måde i den næste læsers fantasi. Bogen er brugt, ja, men uanset hvor mange hænder, der har holdt om bogens omslag, og hvor mange øjne, der har bevæget sig ned over siderne – så er fortællingen ikke blevet slidt.

Hos BøgerMedMere er jeg bevidst om at al produktion sætter et aftryk på vores Jord. Derfor ser jeg en rigtig god logik i at handle brugt og give videre. En bog må siges at være et produkt, der uden det store tab for afgiveren, sagtens kan skifte hænder. Og i dén handling har man på en nem måde, sparet på produktionen af papir og fældning af træer. Nuvel, så er en enkelt bog ikke den store besparelse, men det er netop de mange ”små” bevidste handlinger, der tilsammen giver et mærkbart resultat.

Jeg mener, at det er vigtigt at værne om vores miljø og natur. Samtidig er det afgørende at lære den kommende generation om bæredygtighed. Jeg har derfor valgt at give en økonomisk håndsrækning til en organisation, der arbejder for netop dét. BøgerMedMere.dk donerer derfor 1 kr. for hver solgt bog til Plant et træ. Denne organisation arbejder for at plante træer i Danmark og samtidig videregive vigtig viden om vores træer, særligt til børn.

Vores Jord er kun til låns, for vi skal afleverer den videre til vores børn og de til deres. Det er også den tanke, der er drivkraften bag denne enkeltmandsvirksomhed – at give videre. I dette tilfælde videre til den næste læser, men også ment sådan overordnet i livet: At give videre til den næste generation.

Hver dag sælges der nye bøger, men samtidig står der mange brugte bøger på hylderne rundt omkring i de danske hjem. Det er ofte dét, der sker, når man er færdig med en bog. Den stilles den på hylden, tiden går, og den står egentligt bare og samler støv. Det er synd og skam og derfor arbejder jeg med at få disse bøger tilbage i læserens hænder. Jeg vil med min netbutik give naturen et velfortjent pusterum og den bevidste forbruger mulighed for at handle brugt. Så når den brugte bog stilles på en af mine hylder i, så er støvet fjernet, og den gode læseoplevelse er klar til at blive givet videre.

© 2021 Bøger med Mere