Romaner

Romaner er fantastiske! Bevares, vi elsker også novellesamlinger, men der er nu dét med romaner, at fornøjelsen varer længere. Her præsenteres vi for flere personer og vi følger dem ofte også gennem længere tid. Forfatteren har god plads til at udpensle historien og lave beskrivelser, der tager os med helt ind i bogens univers. Her kommer vi tæt på personerne og de forskellige begivenheder, der udspiller sig. Fængslet af fortællingen både græder og griner vi imens vi følger disse personers skæbne helt frem til sidste side. Vi sunder os, tænker over bogens indhold i lidt tid og bliver så klar til at lukke op for en ny fortælling.

I vores moderne tid, med alle de forskellige gøremål vi hver især har, der er det godt med et åndehul. En stund, hvor man giver sig selv lov til at slappe lidt af både fysisk og mentalt. Det kan en god roman hjælpe med. Der findes heldigvis også rigtig mange andre måder at slappe af på og ofte er det i kombinationen, man finder de bedste løsninger. Men en hyggestund med en god roman er ikke sådan at kimse af. Her får kroppen slappet af i sofaen eller den gode lænestol alt imens fantasien får lov at omdanne bogens ord til læserens billeder. Uden selv at være udsat for bogens begivenheder, tillader vi vores krop at sanse og gennemgå alle følelserne. Vi kan føle os bange, vrede, opløftet og glade imens det eneste vi faktisk foretager os, er at læse.

Det er netop dét, der er opskriften på den gode læseoplevelse; at lade sig rive med, og tillade sig selv, at leve sig helt ind i historien. Man kan være helt høj ovenpå en god bog, fordi kroppen og alle følelserne har været i spil. Derfor kan en god roman ende med at give den vildeste rutsjetur og det er simpelthen dét, der er så fedt og som giver os lysten til at tage endnu en roman ned fra hylden.

Der findes mange forskellige typer af forfattere og mange forskellige genre af romaner. Her på siden har vi valgt at øremærke et par af de genre, mens resten findes i denne blandet kategori. På den måde får du nemt et overblik over vores nuværende udvalg.